Er verandert een hoop als je 18 bent De tijd gaat snel is een uitspraak die je vast en zeker wel eens hebt gehoord. En waarschijnlijk ook wel meer dan eens, zelfs tot vervelens toe. Het is zeker een cliché, maar zoals vaak met clichés zit er ook altijd wel een kern van waarheid in. Nu je bijna 18 bent, of wellicht al bent geworden, gaat dit cliché misschien ook wel een beetje voor jou op. Je bent nu volwassen en dat betekent dat je jouw oude vertrouwde leventje niet voort kan zetten zoals je altijd gewend was. Er zijn nu eenmaal een aantal dingen die nu van jou verwacht worden, zoals meer verantwoordelijkheden hebben en meer/andere verplichtingen hebben. Een eenvoudig voorbeeld is de zorgverzekering.

Goede en goedkope gezondheidszorg

Als 18-jarige ben jij waarschijnlijk op zoek naar een goedkope zorgverzekering. Een zorgverzekering moet echter niet alleen goedkoop zijn. Je wilt immers ook de zekerheid hebben van een goede gezondheidszorg wanneer jou iets overkomt. Veel mensen zeggen vaak “goedkoop is duurkoop”. Dit wil zeggen dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is. Maar hoe weet je nu wat een goede zorgverzekering is? Dit kom je te weten door een beroep te doen op zorgverzekering vergelijken 2018. Hier kun jij de verschillende verzekeraars makkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo weet je direct hoeveel je moet betalen en of je de garantie van goede gezondheidszorg hebt.

18 Jaar wanneer zorgverzekering aanvragen

18 Jaar wanneer zorgverzekering aanvragenVanaf het moment dat je 18 bent ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van jouw zorgverzekering. Het is aan te raden om deze op eigen naam te nemen en niet langer via jouw ouders. 18 Jaar wanneer zorgverzekering aanvragenroept misschien vragen op, maar is geen hogere wiskunde. Kies een zorgverzekeraar en sluit hier de basiszorgverzekering en wellicht een aanvullend pakket af en klaar. Snel, simpel online te regelen.

Premie zorgverzekering vanaf 18 jaar

De zon gaat voor niets op en de rest…. Weer zo’n cliché, maar wederom met een kern van waarheid. In het geval van de zorgverzekering in elk geval met een gedeeltelijke waarheid. Want de premie zorgverzekering vanaf 18 jaar is anders dan voordat je 18 werd. Voor je 18-de verjaardag betaalde je geen premie en na je 18-de wel. Verdiep je dus goed in de verschillende pakketten en aanbieders.

Zorgverzekering 18 jaar overstappen

Voor je 18 werd regelden jouw ouders jouw zorgverzekering. Nu je 18 bent ben je niet verplicht om door te gaan bij dezelfde zorgverzekeraar als voorheen. Als jij je prettiger voelt bij een andere zorgverzekeraar of als je bij een ander voordeliger uit bent, dan kun je overstappen. Informeer vooraf goed naar het moment waarop dit zou kunnen.