verzekerdHeb jij onlangs een appartement gekocht? Wanneer het complex een Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft, word je hier automatisch bij aangesloten. Je appartement wordt op deze manier verzekerd. Het is dan ook niet noodzakelijk om zelf bijvoorbeeld een opstalverzekering af te sluiten. Kopers van appartementen staan maandelijks een bedrag af aan de VvE. Deze vereniging zorgt er vervolgens voor dat alles wordt verzekerd en zorgt daarnaast voor onderhoud van het appartementencomplex. In het geval van schade kun jij er dus op rekenen dat je (een deel van) de kosten vergoed krijgt door de verzekeraar. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Het ligt er maar net aan met wat voor een soort schade je te maken hebt. Is jouw appartement bijvoorbeeld meer waard dan de andere appartementen in het complex? Dan is lang niet alles verzekerd.

Overwaarde

calculatorWanneer jij al sinds jaar en dag in een appartement woont, wil je mogelijk eens wat gaan veranderen aan je appartement. Zo is je keuken of badkamer misschien wat verouderd en wil je deze vervangen. Heb jij inmiddels al de nodige vernieuwingen gedaan? Wanneer je het appartement gekocht hebt, is het verstandig om een extra verzekering af te sluiten. Je appartement is dankzij deze vernieuwingen namelijk meer waard dan een standaard appartement in het complex. De Vereniging van Eigenaren ziet ieder appartement als gelijkwaardig, waardoor iedereen bij schade evenveel uitgekeerd krijgt. Wil jij dit voorkomen? Dan kun je zelf een opstalverzekering afsluiten. Op deze manier weet je zeker dat je geld terug krijgt van de verzekering wanneer er schade ontstaat aan jouw appartement.

Dekking eigenaarsbelang

kitchenHeeft er iemand anders schade aangericht aan je nieuwe keuken? Dan wordt dit niet verzekerd via de Vereniging van Eigenaren. In dat geval heb je pech en moet je zelf voor de kosten aan je nieuwe keuken op moeten draaien. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor de dekking eigenaarsbelang. Hiervoor ben je weliswaar meer geld kwijt, maar je krijgt er ook meer voor terug. Deze dekking zorgt er namelijk voor dat de meerwaarde van je appartement ook verzekerd wordt. Ideaal dus wanneer jij net je keuken of badkamer verbouwd hebt. Mocht hier onverhoopt toch schade aan ontstaan, dan weet je dat je (deels) een vergoeding krijgt van de verzekeraar.